tisdag 10 april 2012

Neas färdigheter

Godmorgon! 

Idag är jag snurrig. Började dagen med att skala och koka potatis. Jag ville göra potatismos till My. Mattias frågade vad jag sysslade med. Det är tisdag och My ska till dagis. Det blev desto mer mat till Nea. Kokade korv och broccoli som sedan mixades med potatisen. Nea fick provsmaka. Hon tyckte om det mycket och gapade stort efter mer. Ett bra betyg. 

Nea har utvecklats mycket den senaste veckan. Hon kan nu:

- vinka
- klappa händerna (kom imorse)
- säger hela tiden babababababa
- slår två saker mot varandra
- dansar så fort hon hör musik
- kan dricka själv med en mugg med två "öron"
- pekar efter lampor och blommor
- älskar när jag läser för henne
- sitter utan stöd men måste ha några kuddar runt henne om hon skulle ramla
- går runt i "pruttomobilen"
- äter frukost, lunch och middag samt välling som kvällsmål och ibland mellanmål

Det där med att krypa intresserar henne sådär. Hon ligger på golvet och släpper händer och fötter som en liten säl. Visst blir hon arg och frustrerad men hon är inte nära med att krypa iväg. Hon utvecklar andra förmågor istället. Så är det. Barn kan inte göra allt på en gång utan de utvecklar olika färdigheter med tiden. Istället för att bli stressad över att barnet inte kan göra si eller så är det viktigt att uppmuntra det barnet tycker om. Vi lyssnar ofta på musik och dansar. Jag visar Nea blommorna och lamporna hemma. Vi läser för henne och pratar mycket med henne. Detta gör henne glad. Det är det viktigaste:) Eller hur?! 



Neas mat

2 kommentarer:

  1. Duktiga lilla gumman! Klappar händerna:) Så är det verkligen, de fokuserar på olika saker. Det är ju Juni och Nea ett strålande exempel på:) puss

    SvaraRadera
  2. Ja, verkligen. De fokuserar olika:) Jag hoppas på att Juni kryper iväg snart så kanske Nea blir inspirerad;)

    Puss

    SvaraRadera